Advies, begeleiding en certificering

Wie is KMT?

Advisering

Kiest u bijvoorbeeld voor glasvezel of koper?

Begeleiding

KMT doet graag de technische controle voor uw project.

Certificering

Garantie voor de toekomst.

Advies, begeleiding en certificering

Organisaties kloppen om verschillende redenen bij ons aan voor advies. Bijvoorbeeld omdat hun huidige datanetwerk is verouderd, omdat ze verhuizen naar een nieuwbouwlocatie en een nieuw netwerk met glasvezel aanleggen, of omdat er een gesloten netwerkverbinding nodig is tussen meerdere locaties. Sommige bedrijven zijn juist niet tevreden over hun huidige communicatiesystemen met koper of glasvezel en willen graag dat dit door een onafhankelijke partij wordt nagemeten. Technisch adviesbureau KMT analyseert uw situatie en biedt drie diensten:

Advies

Wat zijn uw wensen voor een datanetwerk? Wij bespreken graag wat u nodig heeft – zowel voor de korte termijn als in de toekomst. Kiest u bijvoorbeeld voor koper bedrading of glasvezel? Hoeveel mensen maken gebruikt van uw netwerk? Wat zijn uw eisen qua beveiliging? Samen stellen we een eisenpakket samen. Daarna analyseren wij uw huidige of toekomstige locatie, de bouwtekeningen en de beschikbare documentatie om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Het eindproduct wordt een adviesrapport. Deze kunnen wij zo beperkt of uitgebreid maken als u wilt, bijvoorbeeld met:

  • Advies over een geschikt datanetwerk binnen uw budget
  • Advies over materialen, zoals glasvezel of koper
  • Adviezen voor de korte en lange termijn
  • Advies over garantie en certificering
  • Optioneel: calculatie
  • Optioneel: werkvoorbereiding

Aan de hand van uw adviesrapport kunt u keuzes maken en offertes opvragen om de aanbesteding voor glasvezel of een ander datanetwerk uit te laten voeren.

Begeleiding

KMT biedt twee vormen van begeleiding: projectbegeleiding of cursussen.

Projectbegeleiding
Laat u het werk uitvoeren door een andere partij, maar wilt u graag onafhankelijk advies tijdens het project? KMT begrijpt dat een groot project zoals het aanleggen van glasvezel om vakkennis vraagt. Wij helpen u om de technische controle te houden. Zo controleren wij bijvoorbeeld het werk van de installateur, meten na het aanleggen van glasvezel de snelheid en kwaliteit en geven advies over garantie en certificering indien iets niet naar wens is. Ook kunt u ons alleen voor de eindcontrole inschakelen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Cursussen
Technisch adviesbureau KMT biedt ook cursussen voor installateurs of ict-managers. Hoe installeert u glasvezel zodanig dat de eindgebruiker de maximale snelheid haalt? Hoe kunt u als ict-manager zelf geregeld nameten of uw bekabeling van glasvezel nog aan alle prestatie-eisen voldoet? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een van onze cursussen.

Certificering

Als u kiest voor een nieuw datanetwerk of een uitbreiding van uw bestaande communicatiesystemen met koper, glasvezel of andere bekabeling, dan wilt u zeker zijn dat u de maximale garantie heeft. Niet alleen voor de komende vijf jaar, maar u wilt ook graag weten of uw netwerk toekomstbestendig is. KMT geeft u vooraf advies over certificering, of biedt achteraf een duidelijk rapport met onafhankelijke metingen waarmee u uw garantie kunt claimen bij uw leverancier.
Er zijn diverse soorten garanties waar KMT rekening mee houdt:

Fabrieksgarantie
Dit biedt u garantie op de materialen die zijn gebruikt. Gaat er binnen de garantieperiode een onderdeel kapot, zoals een deel van het glasvezel, dan vergoedt de fabriek de materialen.

Systeemgarantie
Voldoet uw netwerk aan alle beloofde eisen? KMT meet uw systeem van glasvezel of koper na en controleert of het aantal gigabyte, de snelheid en de protocollen overeenkomen met de certificering.

Installateursgarantie
Stel dat u recht heeft op fabrieksgarantie. Wie vervangt dan uw kabel? Dit zijn vaak bijkomende kosten. Indien u ook een installateursgarantie heeft vastgelegd, zal de installateur uw kabels kosteloos vervangen.

KMT Link System

Wilt u zeker zijn van een gecertificeerd en betrouwbaar datanetwerk? Kijk dan ook eens bij KMT Link System.

Werkwijze

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, bellen wij u zo snel mogelijk terug voor een vrijblijvend intake-gesprek. Wij horen graag wat uw wensen zijn, zodat we een offerte op maat voor u kunnen opstellen. Na akkoord brengt KMT eerst uw wensen in kaart. Wat wilt u graag weten? Wilt u alleen een meting, of ontvangt u graag advies over uw toekomstplannen? Daarna hebben we meer informatie nodig over uw locatie. U kunt bouwtekeningen laten zien, maar wij komen ook graag bij u langs om een indruk te krijgen van uw huidige datanetwerk. Daarna gaan we voor u aan de slag en ontvangt u een adviesrapport, meetrapport of ander advies zoals afgesproken. Aan de hand hiervan kunt u zelf offertes opvragen om het werk voor u uit te laten voeren, of u kunt gebruik maken van de diensten van onze zusterbedrijven Kamflex (koper) of Anicom (glasvezel).

Ook na de uitvoering door een externe partij kan KMT u bijstaan met een eindcontrole. Zo weet u zeker dat uw datanetwerk gecertificeerd en gecontroleerd is, zodat u weer klaar bent voor de toekomst.

Offerte
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.